Mine 25 år med fugle

Dette er en lille beretning om de omkring 25 år jeg nåede at have fugle før jeg stoppede… Forhåbenlig for en periode.

Det hele startede tilbage i 1987 hvor min storesøster købte sig en undulat. Hun mistede hurtigt interessen for den, men jeg var til gengæld ret interesseret, så glæden var stor da jeg fik den senere i fødselsdagsgave. .. Og herfra gik det så over stok og sten. 

Én fugle blev til mange. I løbet af et år havde jeg anskaffet mig flere undulater, og siden kom der nymfeparakitter og dværgpapegøjer til. Vi flyttede og jeg begyndte at bygge min første voliere. 

I starten var det de australske parakitter der havde fanget min interesse, men som årene gik kom der både afrikanske og sydamerikanske til også.

Af arter jeg har haft kan blandt andet nævnes: Undulater, nymfeparakit, Solparakit, Cloncurry parakit, Rosella, Pennang, Bourkes og turkis parakit, Surinam kilehale parakit, Grønrygget spurvepapegøje, Lessons spurvepapegøje, Forskellige dværgpapegøjer og katarina parakitter. Det blev også til et par blåpandet amazoner hen imod de sidste år, hvor det også blev til et fint opdræt, inden jeg droppede det hele. 

Voliererne blev først bygget i træ, men man finder hurtigt ud af at det ikke holder i længden. Så den sidste voliere jeg byggede, var i aluminium. Jeg byggede det hele fra grunden af. Det tog mig så 2 år at færdiggøre, men færdig blev den da…..Og så stoppede jeg hobbyen og flyttede kort efter. Sådan kan det gå:-)

Savner jeg fugle? Ja bestemt. Jeg håber da også at jeg på et tidspunkt at få sneget lidt fugle ind i vores nuværende situation, men tiden må vise om det lykkedes.

Denne artikel er skrevet af Tonni Sørensen